ITALIA

PIZZA TOSCANA CU PROSCIUTTO SI CARTOFI



     Pentru ca de data aceasta mi s-a pus pata pe cartea lui Emanuele Ridi, dupa ce inainte il avusesem pe Gordon Ramsay in vizor; astazi avem aroma Italiei in farfurie: pizza cu prosciutto si cartofi. O reteta toscana!

     INREDIENTE: 3 cartofi mari
                              sare de mare si piper proaspat macinat
                              ulei de masline
                              8 bucati de prosciutto
                              520 g aluat de pizza (pentru doua pizza de aprox. 25 cm)

     Curatam cartofii si ii taiem felii subtiri. I-am feliat pe razatoare, deci operatiunea a fost rapida, iar rezultatul m-a multumit.


     Spalam cartofii si ii stergem cu prosoape absorbante. Ii punem intr-un castron si ii presaram cu sare, piper macinat si ulei de masline. Trebuiesc bine amestecati sa nu se lipeasca; fiecare feliuta de cartof trebuie sa fie imbracata in ulei de masline.


     Aluatul de pizza  pregatit dupa reteta lui Emanuele Ridi, il intindem si il asezam in tava sau forma de pizza. Aceasta trebuie unsa in prealabil cu ulei de masline. Asezam peste blatul de pizza cartofii feliati si presaram din nou putin ulei de masline.


     Coacem pizza in cuptorul incins la 230°C. Vom folosi functia grill combinata cu incalzirea in partea superiora a cuptorului. Tava cu pizza trebuie asezata direct in cuptor, gratarul de sarma se va scoate. A fost prima pizza coapta in acest mod si nu stiam cum se va coace, dar daca incercati reteta va rog sa procedati in consecinta si nu veti regreta. Cartofii s-au rumenit, aluatul a fost moale in interior si crocant pe margine. Am tinut la cuptor pana cind cartofii au inceput sa fie usor aurii. Scoatem tava din cuptor si asezam feliile de prosciutto. Dam din nou la cuptor pentru 1 minut.




     Servim fierbinte cu frunze de busuioc verde.




     Este oarecum o pizza netraditionala, foarte buna, cu aspect rustic, delicioasa!

     Sa aveti pofta,
     Nico


Nicoleta Grófová

1 comentarii :

  1. Il inteleg pe Ridi asta ... si mie imi vine la fel ... cand citesc carciofi ;) http://www.dissapore.com/grande-notizia/la-ricetta-perfetta-carciofi-alla-giudia/ ( pizza cu multi cartofi e ca mamaliga cu paine nu ?!)

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.