CARNE SI MANCARURI CU CARNE

PUI MARINARA



     Cu totii cunoastem blogul de succes al Laurei Adamache; recunosc ca eu am incercat multe retete de la ea, chiar daca din lipsa de timp nu am imortalizat fiecare reproducere. De aceasta data lucrurile au stat putin altfel, fiind vorba si de un concurs. Laura Adamache  impreuna cu, Condimente Online organizeaza un concurs aromat si plin de savoare. Cum tocmai eram in cautare de o reteta pe baza de pui, binenteles ca am reactionat imediat la aceasta provocare. Condimente pui  de la Condimente Online este un amestec natural fara adaosuri de aditivi, coloranti alimentari sau conservanti. Cu siguranta merita comandat si incercat!




     INGREDIENTE: 8 linguri ulei de masline
                                1 ceapa mare, tocata marunt
                                4 catei de usturoi feliati
                                2 conserve de rosii in suc de rosii
                                3 pulpe de pui sferturi
                                2 bile de zottarella sau mozzarella
                                2 linguri de Condimente Pui


     Sotam ceapa si usturoiul in 4 linguri de ulei de masline. Adaugati sucul de rosii si rosiile din conserva taiate cubulete si 1 lingura de condimente pentru carne de pui. Lasam sosul sa fiarba la foc mic 15 minute pana se ingroasa si scade.


     Pulpele de pui le curatam si le taiem in doua. Le presaram cu putina sare si o lingura de condimente pentru carne de pui.
     Separat, incingem restul de ulei de masline intr-o tigaie si apoi prajim pulpele de pui in uleiul incins, cate 4 minute pe fiecare parte.


     Punem pulpele rumenite peste sos si continuam fierberea la foc mic inca 30 de minute sau pana cind carnea de pe ciocanele incepe se crape. Scoatem carnea pe o farfurie.
     Taiem zottarella in bucati si o punem peste sos.


     Fierbem inca 5 minute pana se topeste branza. Inapoiem in cratita bucatile de carne, fierbem  inca 1-2 minute si inchidem focul.
     Servim fierbinte!



     Am servit cu cartofi natur si o salata de varza rosie; a doua zi am servit cu paste. In ambele variante, aceasta reteta pe baza de pui este foarte gustoasa.

     Sa aveti spor si nu uitati sa va cumparati condimentul pentru carne de pui!




Nicoleta Grófová

2 comentarii :

Un produs Blogger.