RETETE CU BEZEA

PRAJITURA CU COACAZE ROSII SI BEZEA



     Prajitura aceasta am mancat-o prima data in Slovacia, pentru ca in Alexandria coacazele rosii nu ajunsesera cand am plecat eu de acasa . Este buna, buna si daca va mai spun ca fiecare bunicuta o face pe aici pentru copii si nepoti, nu ma credeti. Deci, este una dintre vechile prajituri ale "bunicii slovace" ...hahaha.

     INGREDIENTE: Aluat:  5 galbenusuri
                                          150 g unt sau margarina
                                          100 g zahar pudra
                                          1 plic zahar vanilat
                                          200 ml lapte
                                          270 g faina
                                          1 praf de copt

                               Bezea:  5 albusuri
                                           270 g zahar pudra
                                           1 praf de sare

                                           400 g coacaze rosii

     Intr-un castron amestecam spuma untul la temperatura camerei cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Adaugam galbenusurile si amestecam.


     In continuare vom adauga laptele, faina si praful de copt. Omogenizam totul si turnam compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Puteti folosi hartie de copt daca doriti (asa am procedat si eu) pentru a avea mai putin de munca dupa ce papati prajitura. Compozitia o intindem in tava cu ajutorul unei spatule.




     Cocazele le spalam si le curatam cu atentie de codite. Le stergem cu servetele absorbante si le presaram uniform pe toata suprafata prajiturii.


     Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul pudra si batem pana bezeaua devine ferma si lucioasa. Intindem peste coacaze bezeaua in mod uniform.


     Cocaem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30-35 minute sau pana cind bezeaua de la suprafata devine aurie. Daca la cuptorul folosit nu se poate regla temperatura va recomand sa faceti si testul cu scobitoarea.


     Lasam sa se raceasca, taiem cubulete si servim. Este dulce acrisoara, super super buna!



     Pofta buna!

     PS: Fotografiile sunt din trecut, mai precis din 2012. Nu va lasati inselati de calitatea fotografiilor, prajitura este usoara si foarte gustoasa. Sa ne auzim cu bine, Nico.



Nicoleta Grófová

7 comentarii :

  1. Eu nu am coacaze, cu ce pot s-o fac acum spre exemplu ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aceasta prajitura iti recomand sa o faci numai cu coacaze. Coacazele sunt acrisoare si impreuna cu dulceata bezelei se completeaza reciproc. Prajitura se face la noi in sezonul coacazelor rosii. Este super buna si o poti face si cu coacaze rosii congelate.

      Ștergere
  2. Testat, foarte buna! Reteta salvata! Mersi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cat de mare e tava ?

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.