Prajitura aceasta am mancat-o prima data in Slovacia, pentru ca in Alexandria coacazele rosii nu ajunsesera cand am plecat eu de acasa


INGREDIENTE: Aluat: 5 galbenusuri
150 g unt sau margarina
100 g zahar pudra
1 plic zahar vanilat
200 ml lapte
270 g faina
1 praf de copt
Bezea: 5 albusuri
270 g zahar pudra
1 praf de sare
400 g coacaze rosii
Intr-un castron amestecam spuma untul la temperatura camerei cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Adaugam galbenusurile si amestecam.
In continuare vom adauga laptele, faina si praful de copt. Omogenizam totul si turnam compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Puteti folosi hartie de copt daca doriti (asa am procedat si eu) pentru a avea mai putin de munca dupa ce papati prajitura. Compozitia o intindem in tava cu ajutorul unei spatule.
Cocazele le spalam si le curatam cu atentie de codite. Le stergem cu servetele absorbante si le presaram uniform pe toata suprafata prajiturii.
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul pudra si batem pana bezeaua devine ferma si lucioasa. Intindem peste coacaze bezeaua in mod uniform.
Cocaem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30-35 minute sau pana cind bezeaua de la suprafata devine aurie. Daca la cuptorul folosit nu se poate regla temperatura va recomand sa faceti si testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca, taiem cubulete si servim. Este dulce acrisoara, super super buna!
Pofta buna!
PS: Fotografiile sunt din trecut, mai precis din 2012. Nu va lasati inselati de calitatea fotografiilor, prajitura este usoara si foarte gustoasa. Sa ne auzim cu bine, Nico.
Ce delicioasa!
RăspundețiȘtergerePup Rocsy, weekend placut. Mersi frumos de comentariu.
ȘtergereEu nu am coacaze, cu ce pot s-o fac acum spre exemplu ?
RăspundețiȘtergereAceasta prajitura iti recomand sa o faci numai cu coacaze. Coacazele sunt acrisoare si impreuna cu dulceata bezelei se completeaza reciproc. Prajitura se face la noi in sezonul coacazelor rosii. Este super buna si o poti face si cu coacaze rosii congelate.
ȘtergereTestat, foarte buna! Reteta salvata! Mersi!
RăspundețiȘtergereCat de mare e tava ?
RăspundețiȘtergereAm folosit o tava de dimensiuni aprox 35x25 cm.
Ștergere