ALTE DESERTURI

SENDVIS CU BISCUITI DIN ALUAT FRAGED SI CAPSUNI



     Stiti deja ca imi place Gordon Ramsay si ca ador retetele lui. Le ador pentru ca nu m-au inselat niciodata si pentru ca mi-au iesit de fiecare data, au fost super gustoase si m-au ajutat sa aduc aromele si deliciile din marile restaurante la mine acasa. Avand in vedere ca sezonul capsunilor se apropie, de aceasta data m-am oprit la acest sendvis cu biscuiti din aluat fraged si capsuni. Absolut delicios!
     Autorul precizeaza ca, capsunile cu frisca sunt simbolul verii britanice. Servindu-le cu biscuiti din aluat fraged obtinem un desert simplu si rafinat.




     INGREDIENTE: Aluat biscuiti: 150 g faina
                                                    100 g faina de orez
                                                    1/2 lingurita sare de mare fina
                                                    125 g unt la temperatura camerei
                                                    90 g zahar tos
                                                    1 ou mare

                               Crema de capsuni: 200 ml smantana acra
                                                           3-4 linguri de zahar pudra
                                                           1 pliculet de intaritor pentru frisca
                                                           1 baton de vanilie
                                                           400 g capsuni


     Pregatirea biscuitilor: Intr-un castron cernem faina impreuna cu faina de orez si sarea. In alt castron frecam spuma untul moale cu zaharul tos.


     Adaugam oul amestecand la viteza redusa si incepem sa adaugam treptat faina. Daca va este teama sa folositi mixerul pana la sfarsit, va recomand sa framantati cu mana. Cind faina este incorporata, punem aluatul obtinut intr-o folie de aluminiu si il dam la frigider pentru cel putin o ora.


     Intre timp pregatim crema de capsuni. Batem smantana cu zaharul si intaritorul pentru frisca. Adaugam semintele pastaii de vanilie si amestecam bine pana cand amestecul se ingroasa. Dam la rece pana la servire.




     Pentru coacerea biscuitilor preincalzim cuptorul la 160°C. Pe o planseta presarata cu faina intindem bucati din aluat de grosime 3-4 mm. Cu ajutorul unei forme rotunde vom decupa biscuitii. Ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt,


     si ii dam la cuptor pentru 15-20 minute sau pana cand incep sa se rumeneasca pe margini. Procedam la fel pana coacem intreg aluatul. Biscuitii ii asezam intr-un recipient etans unde ii putem depozita pana la o saptamana.


     Amestecam capsunile curatate si taiate sferturi sau felii (daca sunt prea mari) impreuna cu crema de vanilie.


     Servim asezand in centrul fiecarei farfurii un biscuit, turnam deasupra crema si acoperim cu un alt biscuit pe care presaram zahar pudra din belsug. Decoram fiecare farfurie cu capsuni suplimentare.






     Sa aveti pofta,
     Nico





Nicoleta Grófová

2 comentarii :

Un produs Blogger.