ITALIA

SPAGHETE CU GHEBE SI SOS DE MASCARPONE



     Imi plac foarte tare pastele cu ciuperci, cu ingrediente putine din care la final rezulta preparate de exceptie. Ideea acestor paste mi-a venit dupa ce intr-un restaurant, de mult, am mancat cele mai bune paste din istorie: erau cu hribi de padure. Cum hribi nu am gasit zilele acestea, am incercat varianta cu ghebe congelate. Gustul a fost desavarsit, de neuitat.
     Vazand provocarea de la Diva in bucatarie, m-am gandit sa inscriu reteta si in concursul cu paste Baneasa organizat de Cristina. Sa vedem reteta:

     INGREDIENTE:  250 g spaghete Baneasa
                                250 g hribi proaspati sau congelati
                                125 g mascarpone
                                1 galbenus
                                200 ml smantana dulce
                                1 ceapa mica
                                2 linguri ulei de masline
                                sare si piper dupa gust


     Ceapa o curatam si o taiem foarte fin.
     Ghebele le decongelam, le clatim sub jet de apa rece si le lasam la scurs intr-o strecuratoare. Daca sunt maricute va recomand sa le mai maruntiti putin.
     Separat, intr-o oala punem la fiert apa cu sare. Cind apa clocoteste adaugam spaghetele Baneasa. Fierbem pastele al dente conform indicatiilor de pe ambalaj, aproximativ 4-5 minute. Pastele fierte le rasturnam intr-o strecuratoare, le clatim cu apa rece si le dam deoparte pana le folosim.




     Intr-o tigaie wok punem uleiul si cind este incins adaugam ceapa cubulete. Calim pana ceapa devine sticloasa, moment in care adaugam ghebele. Calim cat ghebele se inmoaie; daca este nevoie adaugam putina apa.
     Galbenusul il amestecam cu smantana si cu mascarpone. Cind ciupercile sunt moi, turnam sosul de mascarpone si amestecam. Amestecul la foc se va ingrosa putin. Adaugam si pastele, saram si piperam dupa gust si cind incepe sa bolboroseasca sunt pastele gata.
     Le servim fierbinti cu piper proaspat macinat.



     Sa aveti pofta,
     Nico



Nicoleta Grófová

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.