MURATURI SI ALTE CONSERVE

OTET DE VIN CU CAPSUNI



     Sezonul salatelor a inceput si de aceea m-am gandit sa incerc aceasta reteta de otet aromat cu capsuni. Ideea este ca reteta este foarte simpla, rapida, deci cu siguranta merita incercarea. Otetul rezultatat este dulceag, cu aroma si gust de capsuni.




     INGREDIENTE: 300 g capsuni
                                2 cup otet de vin alb
                                1/2 cup zahar


     Capsunile le spalam si le curatam de codite. Le taiem in jumatati daca sunt micute si sfeturi daca sunt mari.
     Punem capsunile intr-un recipient curat de sticla care se poate inchide ermetic.


     Peste capsuni turnam otetul si adaugam zaharul. Inchidem borcanul si prin rasucire il agitam de mai multe ori astfel incat sa se topeasca zaharul. Dam borcanul la frigider pentru 24 ore.
     A doua zi borcanul cu otetul se prezinta astfel:



     Otetul obtinut il pastram la frigider in sticle bine inchise. Il folosim in prepararea salatelor sau a dressing -urilor pentru salate.


     Sa aveti o zi frumoasa prieteni!
     A voastra Nico





Nicoleta Grófová

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.