Cum in ultima vreme nu v-am mai rasfatat cu ceva dulce, astazi avem o prajitura din cartea lui Gordon Ramsay: prajitura cu migdale si gris. Iata ce spune Gordon despre aceasta prajitura:
Aceasta delicioasa prajitura libaneza este cunoscuta sub numele de sfouf si isi capata culoarea galbena de la cantitatea mica de curcuma adaugata. Este o prajitura destul de mare, dar se mentine bine la frigider, intr-un recipient etans, pana la 5 zile. Serviti-o cu ceai de menta fierbinte sau cu o cafea turceasca, la sfarsitul mesei sau la gustare.
PRAJITURA CU MIGDALE SI GRIS
INGREDIENTE: 450 g gris fin
150 g faina alba
1 lingurita de curcuma macinata
2 lingurite de praf de copt
450 g zahar tos
550 ml lapte
2 oua mari, batute usor
200 g unt topit
1 lingurita apa de flori de portocal (sau de trandafir)
25 g fulgi de migdale
unt pentru uns tava
2 lingurite gem de caise, incalzit, pentru glazurat (optional)
Intr-un castron mare amestecam grisul, faina, curcuma si praful de copt.
In alt bol punem laolalta zaharul, laptele, ouale, untul topit si apa de flori de portocal. Amestecam pana obtinem un amestec omogen.
Turnam aceasta compozitie in castronul cu ingredientele uscate si amestecam usor pana se omogenizeaza bine.
Preincalzim cuptorul la 190°C si pregatim tava pentru prajitura. Am folosit o tava de dimensiuni 25*35 cm pe care am uns-o cu unt si presarat-o cu faina. Turnam compozitia in tava unsa si presaram cu migdale la suprafata.
Dam prajitura la cuptor pentru 40-50 minute pana cind se rumeneste la suprafata si se coace bine. Pentru a verifica daca este gata o intepam cu o scobitoare - aceasta trebuie sa iasa curata.
Lasam prajitura la racit. Daca doriti puteti unge suprafata prajiturii cu gem de caise pentru a o glazura; eu am lasat-o asa simpla si a fost foarte buna si asa. Feliem prajitura si o servim simpla sau cu o lingura de iaurt peste care picuram miere.
Sa aveti pofta si o sambata frumoasa,
Nico
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu