CARNE SI MANCARURI CU CARNE

COASTE DE PORC MARINATE IN SIROP DE ARTAR


                                                            Sursa foto

     Aceasta reteta de coaste marinate in sirop de artar este absolut bestiala. Poza principala ii apartine Nigellei Lawson pentru ca reteta este facuta din cartea ei de bucate. Imi cer scuze pentru fotografiile mele foarte urate, dar am facut acest gratar cind am fost la Alexandria si toata ziua a plouat, fiind innorat. Cu chiu cu vai am reusit sa aprindem focul la gratar. Cu toate acestea, coastele marinate astfel sunt uimitor de bune. Pentru acest lucru mi-am permis sa postez reteta, poate inspira si alti cititori si astfel descopera o reteta delicioasa ascunsa sub niste poze care lasa de dorit. 




     INGREDIENTE: 1,5 kg coaste de porc
                                250 ml suc de mere
                                4 linguri de sirop de artar
                                2 linguri de ulei 
                                2 linguri sos de soia
                                2 buc. anason
                                1 baton de scortisoara
                                6 catei de usturoi

     Intr-un castron amestecam sucul de mere, siropul de artar, uleiul, sosul de soia, anasonul, batonul de scortisoara sfaramat si usturoiul zdrobit. 
     Nigella precizeaza sa folosim o punga de plastic in care sa punem marinada si carnea, eventual o vidam sau o legam la capat. Ceva gen punga magica de la Knor. Pentru ca am avut destul de multe coaste am folosit metoda clasica. Am asezat coastele intr-o cratita, le-am presarat cu sare si am turnat marinda. Le-am intors de mai multe ori in timpul cat le-am lasat la rece la marinat. Carnea o marinam peste noapte, de seara pana a doua zi, maxim 2 zile. Asa arata carnea mea inainte de a fi pusa pe gratar.


     Incingem gratarul si frigem carnea pana se rumeste frumos si este patrunsa.


     La lumina neonului  si cu blitz-ul, coastele noastre aratau asa:


     Mi-a fost teama ca nu vor avea succes coastele mele avand in vedere gustul lor usor dulceag. M-am inselat, chiar si tatal meu ca orice roman ce iubeste mititeii, a recunoscut ca i-au placut. Nu va temeti sa incercati reteta, este super!





     Sa aveti o zi minunata!
     Nico

Nicoleta Grófová

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.