ALTE DESERTURI

TRUFE DE CIOCOLATĂ CU CHILLI




     De curand am gasit un concurs  in blogosfera culinara cu o tema foarte interesanta: retete afrodiziace. Brandusa ne invita sa realizam o astfel de reteta; meniu, cum au facut alti concurenti sau ce ne trece noua prin cap. La o astfel de reteta nu ma gandisem niciodata si atunci cind bag ceva in gura, normal ca nu ma intreb cat de afrodisiac este acel preparat. Poate ca numai sunt la varsta adolescentei, poate ca sunt prea ocupata cu alte probleme cotidiene, dar cert este ca mi-a placut provocarea Brandusei. Pacat ca nu am avut timp si nu am dat atentie maxima conditiilor de participare.
     Fan ciocolata sunt de cand ma stiu, iar combinatia de chilli cu ciocolata mi-a atras atentia demult. Astfel, m-am hotarat sa pregatesc trufe de ciocolata cu chilli dupa aceasta reteta. Simplu si delicios!




     INGREDIENTE: 340 g ciocolata neagra (minim 52% cacao)
                                15 g unt nesarat
                                1 cup smantana dulce
                                1/2 tsp chilli pudra
                                280 g ciocolata de menaj

     Topim ciocolata neagra la bain-marie sau la microunde. Cind ciocolata s-a topit adaugam smantana si amestecam. Procedam la fel si cu untul. Adaugam pudra de chilli si amestecam energic pana cind o incorporam. Turnam masa obtinuta intr-o tava si dam la frigider pentru cel putin 4 ore sau pana a doua zi.


     Cu ajutorul unei linguri sau a portionatorului pentru inghetata luam din masa de ciocolata si cu mainile umede modelam sfere de ciocolata. Mainile trebuie sa fie cat mai reci si actiunea trebuie sa fie una destul de rapida pentru ca incalzindu-se ciocolata se topeste destul de repede. Asezam sferele de ciocolata pe hartie de copt si le dam la rece pentru cel putin o ora.


     Dupa cum se vede nici sferele mele nu sunt perfect rotunde. Cu toate ca imi place perfectiunea, de aceasta data mi-a fost greu sa o ating. M-am grabit si le-am facut cam maricele; nu va recomand: incalzindu-se li se strica forma.Tavalim sferele prin cacao pudra sau le putem trage prin ciocolata topita. Am incercat si cea de-a doua metoda, dar parca tot cele imbracate in pudra de cacao au fost mai delicioase. Optional, le putem presara cu pudra de chilli.


     Le pastram la frigider in recipiente inchise ermetic pana la maxim 2 saptamani.




     Sa aveti pofta si sa le savurati alaturi de cine doriti voi,
     Nico


Nicoleta Grófová

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.