ALTE DESERTURI

BISCUIŢI CROCANŢI CU ALUNE DE PĂDURE (ORECHOVÉ SUCHÁRE)



     Bun găsit,

     Pentru că se apropie Sărbătoarea Crăciunului şi a Anului Nou, perioadă în care folosim foarte multe gălbenuşuri pentru fursecuri şi salate, m-am gândit să vă prezint o reţeta care este foarte populară în Slovacia şi care ne scapă de albuşurile în exces. Pe blog veţi mai găsi o reţeta asemănătoare intitulată STELUŢE CROCANTE DE CRĂCIUN,  însă cu nuci. Ambele reţete sunt foarte uşor de realizat, iar rezultatul va fi peste aşteptări. M-aş bucura tare mult să le încercaţi.




     INGREDIENTE: 4 albuşuri
                                140 g zahăr pudră
                                130 g făină
                                100 g alune de pădure

     Albuşurile le batem spumă tare cu un praf de sare. Adăugăm zahărul pudră şi făina treptat. Mixăm până cînd le încorporăm. La final adăugăm alunele de pădure.


     Turnăm compoziţia obţinută în forma sau formele de chec (în funcţie de mărimea lor). Formele le tapetăm cu hârtie de copt şi le umplem aproximativ 2/3 cu aluatul obţinut.


     Coacem checurile în cuptorul încins la 180°C pentru 20 minute. Vă recomand să le faceţi testul cu scobitoarea pentru a fi sigure că sunt coapte şi în interior.
     Lăsăm checurile la răcit. După 24 de ore cu un cuţit foarte bine ascuţit, feliem checurile în felii foarte, foarte subţiri.


     Aceste felii le aşezăm în tavi pe hârtie de copt şi le uscăm în cuptorul încins la 100°C.


     Cînd feliile sunt uscate şi crocante le scoatem din cuptor şi putem începe să ronţăim la ele. Va recomand să le supravegheaţi în timpul uscării, pentru că datorită faptului că nu vor avea toate feliile aceeaşi grosime este posibil că unele dintre ele să se ardă.


     Sunt super, super bune, crocante, numai bune de ronţăit atunci cînd urmărim programul preferat.





     Să aveţi un decembrie minunat!
     Nico


Nicoleta Grófová

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.