ALTE DESERTURI

NUCI UMPLUTE CU CREMĂ DE CIOCOLATĂ ŞI CAFEA



     Bun găsit!

     Nucile umplute sunt printre preferatele soţului meu şi ale prietenilor săi care îşi amintesc cu drag de întâlnirile organizate de noi de la care nu lipsesc nucile făcute în forma de fontă de la mama. Şi în acest an am încercat să îi îndeplinesc dorinţa soţului meu, motiv pentru care am încercat şi o reţeta nouă. Reţeta cojilor de nuci este preluată de la Andreea Dianu, Pasiune pentru bucătărie.  Pentru cremă am folosit reţeta mai veche pentru că este atât de bună încât nu am putut renunţa la ea. Mulţumesc frumos Andreea pentru reţeta cojilor, este foarte bună.

     INGREDIENTE: Coji:  2 ouă
                                          100 g unt
                                          150 ml ulei
                                          150 g zahăr
                                          550 g făină
                                          5 g praf de copt
                                          1 linguriţă esenţă de vanilie sau de zahăr vanilat

                                Crema: 4 ouă
                                             250 g unt
                                             200 g zahăr pudră
                                             4 linguri cacao
                                             10 linguri nuci măcinate
                                             2 linguriţe cafea măcinată

                                             formă de fontă pentru copt cojile de nuci




     Pentru procesul de preparare şi pregătire a cojilor de nuci, cât şi a cremei, nu am mai realizat fotografii deoarece în această reţetă  găsiţi toate aceste informaţii foarte bine detaliate.
   
     Pregătirea cojilor de nuci: Ouăle se mixează cu zahărul, apoi se adaugă untul topit, uleiul şi se omogenizează. Făina se amestecă cu praful de copt şi se adaugă peste ouă. La sfârşit se adaugă esenţa de vanilie sau zahărul vanilat. Trebuie să rezulte un aluat fraged, uşor de modelat. Din aluat rupem bucăţele mici şi formăm biluţe.
     Forma se pune direct pe flacăra aragazului pentru a se încinge. Când este incinsă, se pune câte o bilă de aluat în fiecare formă, apoi se închide şi se pune din nou pe flacăra. Se coace aprox. 2 minute pe fiecare parte până când cojile devin uşor aramii. Se pun cojile într-un castron şi se continuă până când se termină aluatul.

     Prepararea cremei:  Într-o cratiţă mixăm ouăle şi zahărul până când ouăle îşi schimbă culoarea. Adăugăm nucile măcinate, cafeaua, cacao şi amestecăm. Punem cratiţa pe foc şi amestecând continuu lăsăm pe foc până se îngroaşă. Lăsăm la răcit complet.
     Untul îl mixăm într-un castron şi apoi treptat incorporăm crema răcită de nuci şi ouă. La final vom obţine o crema foarte pufoasă şi gustoasă. Dacă doriţi puteţi să adăugaţi şi surplusul de aluat de la cojile de nucă; de data aceasta am apreciat foarte bine cantitatea ce se pune în formă la copt, încât am avut foarte puţine coji ce au trebuit curăţate.

     Umplem cojile de nucă cu crema obţinută şi le lipim câte două. Apoi le tăvălim prin zahăr pudră sau cacao (idee preluată de la Bucătar Maniac).Cele cu cacao pe mine nu m-au dat pe spate deoarece modifică gustul de bază al nucilor, cacaua fiind destul de amară. Dar pentru decor ideea este excelentă.








     Să aveţi sărbători minunate şi îmbelşugate alături de familie.

     Crăciun fericit!
     Nico


Nicoleta Grófová

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.