PIZZA

MINI PIZZA



     Pentru că încă se mai simte prezenţa sărbătorilor de iarnă şi pentru că mai avem bradul care ne trimite pe meleaguri de poveste, astăzi, cu toate că a fost duminică, am făcut cu copii şi pentru copii mini pizza care se vroia a fi veselia în farfurie. Nu prea ne-a ieşit ea aşa cum ne-am dorit pentru că din comoditate nu am ieşit să cumpăr alte ingrediente ce ne-ar fi ajutat, dar totuşi, copii s-au veselit pe lângă ea, aşa că din respect pentru ei voi posta reţeta.
     Cu această reţetă particip la concursul organizat de Sun Food şi Andreea Chinesefood, concurs aniversar a 8 ani de existenţă şi bucurie adusă în fiecare farfurie.

     INGREDIENTE: Aluat pizza:  350 g făină
                                                     0,5 linguriţă sare
                                                     3 linguri ulei de măsline
                                                     1/2 cub drojdie (1 cub are 42 g)
                                                     225 ml apă călduţă
                                                     1 lingură zahăr

                                Pentru topping: 250 g caşcaval afumat
                                                          1 conservă porumb dulce
                                                          1 conservă ciuperi tăiate
                                                          măsline negre
                                                          150 g salam spaniol
                                                   
                                Pentru sosul de roşii: 1 conservă roşii decojite întregi în suc de roşii
                                                                   oregano
                                                                   sare
                                                                   piper negru

                                un fir de ceapă verde şi salată iceberg pentru decor

     Pregătirea sosul de roşii: Punem roşiile într-un vas şi cu ajutorul mixerului vertical le-am pasat foarte fin. Adăugăm oregano, sare şi piper după gust. Punem pe foc şi fierbem până ce capătă consistenţa unui sos. Dăm la o parte şi lăsăm să se răcească.




     Pregătirea aluatului:  Reţeta aluatului este luată de pe saitul La Lena  şi este reţeta pe care o pregătesc în general când fac pizza.
     Punem făina într-un castron şi adăugăm sarea, apa călduţă, uleiul de măsline şi drojdia frecată cu o lingură de zahăr. Framanatam un aluat care este elastic şi nu se lipeşte de pereţii vasului.


     Întindem aluatul şi cu ajutorul unui castron mai larg îl decupăm astfel încât să menţinem forma rotundă.

     Ungem fiecare bucată de aluat cu sosul de roşii şi adăugăm o felie de salam dacă este ca al meu, sau mai multe dacă sunt un alt tip.


     Presăram cu ciuperci şi apoi cu caşcaval ras. Din măsline tăiem rondele subţiri pe care le aşezăm pe post de ochişori. Pentru că nu am avut ardei roşu am folosit un fir de ceapă verde pentru a marca gura şi apoi am aşezat în linie boabe de porumb pe post de dinţişori.


     Coacem minipizzele în cuptorul încins la 200°C până se rumenesc la suprafaţă. În timpul coacerii, legumele se pot deplasa ..... şi rezultă o faţă zâmbitoare şi primitoare că cea din fotografiile de mai jos.


     Le-am decorat cu franjuri de salată iceberg.


     Ceea ce este important am realizat: copii s-au bucurat şi m-au ajutat cu plăcere. Misiune îndeplinită!

     La mulţi ani!
     Nico


Nicoleta Grófová

2 comentarii :

  1. Buna, as putea sa folosesc acest tip de sunca Serrano in locul salamului?
    https://www.catalomat.ro/kaufland/catalog-nou-bucureti-de-miercuri-28-03-2018/?page=2
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua. Sigur ca puteti folosi sunca Serrano, este foarte gustoasa, si noi obisnuim sa o cumparam. Sa aveti spor in toate! Nico

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.