ALTE DESERTURI

FURSECURI CU GEM (VEĽKONOČNÉ ZLEPOVANÉ KOLÁČIKY)



     Am primit aceasta reteta de fursecuri cu gem de la o doamna cu care m-am imprietenit la noul meu loc de munca. Fursecurile sunt foarte gustoase, pot fi facute si in post deoarece aluatul nu contine oua, iar daca folositi ciocolata amaruie obtineti un fursec delicios de post. In compozitia aluatului se regaseste margarina, daca doriti puteti folosi unt, dar nu vor mai fi de post in acest caz. Mie imi place sa respect retetele primite, motiv pentru care am folosit margarina.




     INGREDIENTE: 650 g faina
                               200 g zahar pudra + o cantitate suplimentara pentru pudrat fursecurile
                               3 plicuri budinca de vanilie
                               500 g margarina
                               1 borcan gem de caise, coacaze, prune, etc
                               ciocolata amaruie pentru decor
                               forme pentru decupat aluatul cu motivul dorit

     Intr-un castron incapator punem faina, zaharul pudra si praful de budinca. Adaugam margarina la temperatura camerei si framantam aluatul pana devine omogen si neted. Aluatul obtinut nu se lipeste de maini, de planseta de lucru, deci poate fi intins foarte usor fara sa fie nevoie sa mai adaugam faina suplimentar, aluatul sa isi modifice consistenta si la coacere forma.


     Intindem aluatul in foi micute pentru a fi sigure ca foaia este intinsa oarecum uniform (ma refer grosime ei). Decupam aluatul cu forma dorita si asezam fusecurile in tava neunsa.


     Coacem fursecurile in cuptorul incins la 180°C pana incep sa se coloreze pe margine, Fursecurile trebuie sa ramana albe si sa nu isi schimbe culoarea la copt.
     Dupa ce se racesc le ungem cu gem si le lipim doua cate doua. Partea care ramane neunsa cu gem, respectiv partea de deasupra o tavalim prin zahar pudra.
     Intr-un ibric topim o tableta de ciocolata si adaugam 1-2 linguri ulei. Omogenizam si decoram fursecurile cu ciocolata.



     Fursecurile le-am facut pentru Pasti, de aceea forma lor este ousor si puisor. Pot sa va spun ca sunt delicioase, in prima faza aveam impresia ca am un munte de aluat, dar cind se lipesc se injumatatesc si cind le gusti, se injumatatesc si mai repede.








     Sa aveti pofta,
     Nico


Nicoleta Grófová

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.