In acest an de Paste nu am reusit sa pregatesc pasca, motiv pentru care ieri fiind libera mi-am facut pofta. Cumparasem si 9 cutii de branza dulce, deci inca un motiv in plus sa ma apuc de prajiturit. Imi doream sa incerc reteta de pasca postata de Antonia pe blogul ei. Am urmat reteta intocmai si mi-a iesit o bunatate de pasca pe care as fi mancat-o singura.
INGREDIENTE: 6 oua mari
200 g zahar
semintele unei pastai de vanilie
700 g branza de vaci
200 g unt la temperatura camerei
75 g faina
70 g gris
400 g smantana pentru frisca
150 g stafide aurii
zahar pudra pentru decorat
Pentru copt vom folosi o tava rotunda cu diametrul de 25 cm pe care o ungem cu unt si o presaram cu faina. Cantitatile de unt si faina folosite pentru tapetat tava sunt suplimentare fata de cele specificate initial.
In bolul mixerului adaugam ouale, zaharul si semintele de vanilie. Mixam pana amestecul isi schimba culoarea. Adaugam branza de vaci, amestecand la viteza mica. Procedand la fel, adaugam untul moale taiat bucatele, faina si grisul. Cind aceste ingrediente sunt incorporate, adaugam smantana dulce si mixam cat amestecul sa fie omogen. La final adaugam stafidele.
Turnam compozitia obtinuta in tava. Daca este nevoie nivelam cu ajutorul unei spatule.
Coacem pasca in cuptorul incins la 170°C. Dupa 50-55 minute daca observam ca pasca este coapta, dar la suprafata nu s-a rumenit, putem muta pe treapta grill pana cand pasca are nuanta aurie dorita. Lasam sa se raceasca in tava.
Pastram la rece pana la servire. Daca doriti o presarati cu zahar pudra, daca nu se poate manca si fara.
Pasca este aromata si foarte gustoasa.
Sa aveti un weekend minunat!
Nico
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu