PASCA

PASCA FARA ALUAT



     In acest an de Paste nu am reusit sa pregatesc pasca, motiv pentru care ieri fiind libera mi-am facut pofta. Cumparasem si 9 cutii de branza dulce, deci inca un motiv in plus sa ma apuc de prajiturit. Imi doream sa incerc reteta de pasca postata de Antonia pe blogul ei. Am urmat reteta intocmai si mi-a iesit o bunatate de pasca pe care as fi mancat-o singura.




     INGREDIENTE: 6 oua mari
                               200 g zahar
                               semintele unei pastai de vanilie
                               700 g branza de vaci
                               200 g unt la temperatura camerei
                               75 g faina
                               70 g gris
                               400 g smantana pentru frisca
                               150 g stafide aurii
                               zahar pudra pentru decorat

     Pentru copt vom folosi o tava rotunda cu diametrul de 25 cm pe care o ungem cu unt si o presaram cu faina. Cantitatile de unt si faina folosite pentru tapetat tava sunt suplimentare fata de cele specificate initial.
     In bolul mixerului adaugam ouale, zaharul si semintele de vanilie. Mixam pana amestecul isi schimba culoarea. Adaugam branza de vaci, amestecand la viteza mica. Procedand la fel, adaugam untul moale taiat bucatele, faina si grisul. Cind aceste ingrediente sunt incorporate, adaugam smantana dulce si mixam cat amestecul sa fie omogen. La final adaugam stafidele.
     Turnam compozitia obtinuta in tava. Daca este nevoie nivelam cu ajutorul unei spatule.


     Coacem pasca in cuptorul incins la 170°C. Dupa 50-55 minute daca observam ca pasca este coapta, dar la suprafata nu s-a rumenit, putem muta pe treapta grill pana cand pasca are nuanta aurie dorita. Lasam sa se raceasca in tava.


     Pastram la rece pana la servire. Daca doriti o presarati cu zahar pudra, daca nu se poate manca si fara.



     Pasca este aromata si foarte gustoasa.







     Sa aveti un weekend minunat!
     Nico


Nicoleta Grófová

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.