LEGUME SI ZARZAVAT

CLATITE CU LEGUME SI CASCAVAL LA CUPTOR (ZELENINOVÉ PALACINKY SO SYROM)



     Clatitele umplute cu legume sau cu orice alta umplutura sarata pot fi o alternativa pentru un pranz sau o cina copioasa alaturi de persoana iubita sau de familie. Mi-am propus sa incerc si alte combinatii, deci fiti pe faza, dupa cura de slabire apar cu noi retete.

     INGREDIENTE:  75 g ceapa
                                2 catei de usturoi
                                300 g ardei gras rosu
                                300 g ardei gras galben
                                250 g dovlecel
                                200 g vinete
                                6 linguri ulei de masline
                                3 fire de oregano verde
                                12 fire de patrunjel
                                1 ardei iute (daca va place picant)
                                225 g rosii pasate
                                2 lingurite chimen macinat
                                100 g smantana acra cu continut ridicat de grasime
                                7-8 clatite
                                75 g cascaval
                                50 g ceapa verde

     Ceapa si usturoiul le curatam si le taiem fin. Ardeiul, dovlecelul si vanata le taiem cubulete mici de aproximativ 2 cm.
     Int-o tigaie incindem 5 linguri de ulei de masline si adaugam legumel. Le calim pe foc pana incep sa se inmoaie si adaugam frunzele de oregano si de patrunjel taiate marunt. Legumele calite le punem la racit intr-o tava si le lasam sa se raceasca complet. Din cand in cand amestecam pentru a se combina gusturile.




     Ardeiul iute il curatam de seminte, daca doriti sa fie picante clatitele nu trebuie sa curatati semintele ardeiului. Impreuna cu rosiile pasate si chimenul macinat incalzim pe foc. Adaugam sare dupa gust. Lasam sosul sa se raceasca.
     10 linguri din sosul de rosii le amestecam cu smantana si ulterior impreuna cu legumele racite. Potrivim de sare.
     Incalzim cuptorul la 180°C. Ungem cu uleiul de masline ramas o forma ceramica. Umplem clatitele cu legumele si le rulam strans. Le asezam una langa alta in tava; dupa marimea ei putem folosi mai multe sau mai putine clatite.


     Turnam peste clatite sosul de rosii ramas si le presaram cu cascaval ras grosier.


     Coacem in cuptorul incins pentru 30 minute. Inainte de servire presaram cu patrunjel taiat fin si ceapa verde.






     Sunt delicioase si merg de minune langa un pahar de vin.

     Sa aveti un weekend minunat,
     Nico


Nicoleta Grófová

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.