Mancarea de mazare este printre mancarurile care imi amintesc de acasa, de bunici, de gradina, de Romania. Cu mult marar mancarea de mazare este absolut delicioasa.
INGREDIENTE: 4 cepe taiate cubulete
2 borcane de mazare Naturelo
300 g bulion Naturelo
4 pulpe de pui
5 linguri de ulei
sare si piper dupa gust
apa rece
marar verde sau uscat
Pulpele de pui le spalam si le curatam. Le presaram cu sare si le dam la rece.
Mazarea o punem intr-o strecuratoare si o spalam sub jet de apa rece.
Ceapa o calim in ulei pana devine sticloasa. Adaugam pulpele de pui si calim pe ambele parti pana cind carnea se albeste. Adaugam bulionul de rosii si amestecam. Punem mazarea si adaugam apa astfel incat mazarea sa fie acoperita. Saram si piperam dupa gust, adaugam marar verde sau uscat si dam cratita la cuptor pentru o ora. Din cind in cand avem grija sa amestecam si sa completam cu apa daca este nevoie.
Dupa o ora incercam carnea si mazarea daca sunt fierte. In functie de tipul carnii folosite (din comert sau din ograda proprie) este posibil sa fie sau sa nu fie carnea fiarta. Cind carnea este fiarta, inchidem focul si servim mancarea de mazare cu castraveti in otet de la Naturelo.
Multumesc frumos Naturelo pentru conservele delicioase primite! Sa aveti pofta prieteni!
Nico
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu