In urma cu ceva vreme am participat la un concurs. In urma acestui concurs mi-a ramas o reteta postata pe saitul respectiv, reteta care pe blog nu o am si un premiu frumos. Aceasta mancare eu o gatesc foarte des, deci va pot garanta ca este preferata familiei mele, a sotului si a copiilor.
INGREDIENTE: 600 g cotlet de porc fara sos
50 g grasime sau ulei
1 ceapa
50 ml supa de carne
150 ml vin alb
200 g ciuperci feliate din conserva
100 g rosii in bulion (2 rosii decojite)
1 lingurita fulgi de usturoi sau 2-3 graunti de usturoi
1 lingurita boia de ardei dulce sau boia afumata
1 lingurita patrunjel tocat marunt
1 lingura de faina optional
sare si piper negru macinat dupa gust
Carnea se spala si se feliaza. O batem pentru a o fragezii, saram si condimentam cu piper negru macinat.
Intr-o tigaie inalta punem grasimea si cind s-a incins innabusim putin pe fiecare parte bucatile de carne. Le scoatem pe o farfurie si in aceasta grasime vom cali ceapa taiata cubulete. Cind este aurie adaugam rosiile decojite taiate cubulete, supa de carne si vinul. Punem bucatile de carne, ciupercile feliate, fulgii de usturoi (usturoiul) si boiaua de ardei dulce sau afumata. Potrivim de sare si innabusim la foc mic pina cind este carnea fiarta. Daca scade prea tare putem adauga inca o cescuta de apa. Pentru a ingrosa sosul se poate adauga o lingura de faina diluata cu putina apa. Adaugam patrunjelul maruntit.
Servim cu piure de cartofi sau orez, ca si garnitura, cu castraveciori in otet dulci acrisori.
Pofta buna!
Nico
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu