Prajitura cu caise si crumble se face foarte usor si este extrem de gustoasa. Aromata si crocanta in acelasi timp, nu ii veti rezista foarte usor odata ce ati scos-o din cuptor.
INGREDIENTE: 1 kg caise
Crumble: 125 g faina
60 g unt rece
60 g zahar
Aluat: 240 g faina
2 lingurite praf de copt
240 g unt moale
240 g zahar brun
1 pliculet zahar vanilat
4 oua
Caisele le spalam si le uscam cu servetele absorbante. Le taiem in jumatati sau in sferturi si le scoatem samburii.
Amestecam faina cu zaharul si bucatile de unt rece. Cu degetele faramitam usor pana cand obtinem un aluat sfaramicios si omogen.
Pregatirea aluatului: Faina o amestecam cu praful de copt. Frecam untul cu zaharul brun si zaharul vanilat. Adaugam pe rand doua oua si jumatate din amestecul de faina si praf de copt. Amestecam bine cat sa se incorporeze si incepem sa adaugam si celelalte doua oua, precum si restul de faina.
Incalzim cuptorul la 175°C. Aluatul il intindem in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt si pudrata cu faina. Asezam caisele simetric peste aluat si presaram crumblele.
Coacem in cuptorul incins pentru 30 minute.
Cand s-a racit prajitura o presaram cu zahar pudra.
Sa aveti pofta si spor in toate,
Nico
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu