TORTURI SI PRAJITURI

CUM SE PREPARA CREMA CUSTARD



Există două tipuri de custard: custardul galben – cremos, destul de gros pentru a-şi păstra forma atunci când se foloseşte în deserturi gen trifle, şi custardul cunoscut ca French crème anglaise, la fel de cremos ca primul, dar mai subţire, astfel încât să poată curge uşor.

     Un articol interesant despre acest tip de crema gasiti pe saitul Good Food aici.
     Reteta de fata este luata din cartea lui Gordon Ramsay, care intre noi fie vorba nu se supara cind cineva ii incearca o reteta si nu precizeaza sursa. Observ cu uimire cate fobii ruleaza in lumea virtuala astazi: de ce mananci tu margarina si eu nu....esti prost auzi? asta esti...prost, pregatirea unei retete si neprecizarea sursei, obezitatea morbinda, tehnici culinare....pai ce sa facem domnule daca nu ne-am nascut toti bucatari sefi? Sincer, mi-e mila de initiatorii unor astfel de campanii, ii credeam oameni cu capul pe umeri, dar se pare ca m-am inselat. Cred ca as putea defini pozitia mea in toate astea ca INDEPENDENT, ca si in politica ....candidat pe lista partidului "In bucataria vesela". Partid mic, cu putini admiratori si simpatizanti, necorupt de marile concerne pentru a face o umila reclama la "o lingura". Auzi domne, nici de asta nu sunt in stare ....reclame la linguri chiar mi-ar trebui, da, chiar si sotul mi-a marturisit ca asta ne lipseste .... lingura. Majoritatea, de aici nu veti intelege nimic, dar daca este cineva interesat il luminez de indata. Reteta, sa revenim la reteta:




     INGREDIENTE: 150 ml lapte integral
                               250 ml smantana 40 % grasime
                               50 g zahar tos
                               6 galbenusuri mari

     Puneti intr-o cratita cu fundul gros laptele, smantana, o lingura de zahar tos si lasati-le sa dea in clocot.


     Intre timp, bateti cu un tel galbenusurile si restul de zahar intr-un bol mare, pana obtineti o compozitie omogena si cremoasa.


     Chiar inainte ca laptele cremos sa dea in clocot, luati-l deoparte si turnati-l treptat in compozitia de ou cu zahar, amestecand continuu cu telul.


     Strecurati amestecul in cratita si puneti-o la foc mic.


     Amestecati constant cu o lingura de lemn, pana cand crema se ingroasa suficient incat sa ramana pe lingura; nu o tineti prea mult pe foc, pentru ca se va inchega. Luati cratita de pe foc si mai strecurati inca o data crema.


     Aceasta-i reteta de baza a cremei custard, crema pregatita dupa Gordon Ramsay, eventualele reclamatii va rog sa i le trimiteti direct Mariei Sale.




     Toate cele bune,
     Nico


Nicoleta Grófová

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.