CARNE SI MANCARURI CU CARNE

CHIFTELUTE CU CIUPERCI SI PARMEZAN, GARNITURA DE CARTOFI SI SOS DE IAURT



     Bun gasit!

     Aceasta-i o reteta mai veche gatita in urma cu 2 ani in cadrul concursului BONDUELLE
ZI DE ZI INSPIRELLE! Cum nu era pe blog si mi-am propus sa adun toate retele mele pe pagina blogului, astazi ne intoarcem in trecut si gatim cu Bonduelle. Sper sa va placa celor care nu o cunoasteti.

     INGREDIENTE: 500 g carne tocată de porc
                                1 borcan ciuperci întregi Bonduelle - 314 ml
                                1 conservă porumb dulce boabe Clasic Bonduelle a€“ 212 ml
                                100 g parmezan
                                1 lingură de pătrunjel tocat
                                1 lingură de pesmet + pentru îmbrăcat chifteluțele
                                sare și piper după gust




                                1 pahar iaurt
                                4-5 căței de usturoi bine zdrobiți
                                                                   
                                500 g cartofi

     Pregătirea chifteluțelor: Carnea tocată se amestecă cu parmezanul ras și o lingură de pesmet. Sărăm și piperam după gust. Adăugam pătrunjelul tocat și piciorușele ciupercilor mai lungi, tăiate mărunt. Amestecam bine și formăm biluțe mici de carne tocată (ca la perișoare) în interiorul cărora vom pune câte o ciupercuță.


     Le tăvălim prin pesmet și mai departe le putem pregăti în două feluri: le prăjim în baie de ulei până devin ușor aurii sau le așezăm într-o tavă pe hârtie de copt și le dăm la cuptor pentru 25-30 minute.


     Chiftelutele din fotografii au fost pregătite la cuptor, dar am pregătit rețeta și în ulei și parcă sunt mai gustoase, chiar dacă puțin mai nesănătoase. Cele pregatite la cuptor se usuca usor, pe cand cele prajite in ulei sunt mai moi.

     Pregătirea cartofilor: Cartofii îi curățăm de coajă și îi tăiem în sferturi. Îi așezăm într-o tavă de teflon și îi stropim cu ulei de măsline. Presărăm sare de mare și piper proaspăt măcinat. Putem folosi și semințe de chimen, dacă ne face plăcere.


     Îi coacem în cuptorul încins la 180°C până dobândesc o culoare frumoasă aurie.

     Sosul de iaurt: Am ales să pregătesc acest sos cât mai light și anume am amestecat numai iaurtul cu usturoiul pastă.

     Servim chifteluțele fierbinți cu cartofii rumeniți, sosul de iaurt și boabele de porumb Bonduelle. Absolut delicios!






     Sa aveti pofta,
     Nico


Nicoleta Grófová

1 comentarii :

  1. Arata delicios! Cu siguranta voi incerca aceasta reteta, mai ales ca intrasem in pana de idei in legatura cu vinetele. M-am saturat de clasica salata de vinete, asa ca o schimbare este benefica :)

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.