APERITIVE SI SALATE

CHIPSURI DE CARTOFI VIOLET



     Stim cu totii ca chipsurile de cartofi pe care le cumparam contin tot felul de adaosuri si de substante nocive pentru organismul nostru. Cu toate acestea, trebuie sa recunoastem ca ele sunt destul de gustoase. Sotul meu, de exemplu, mereu adauga in cosul de cumparaturi cate o punga de chipsuri. Cand le desface nici nu le gust de teama ca ulterior nu ma mai pot abtine si tind sa i le mananc. Din aceste motive, m-am gandit cum sa fac chipsuri perfecte acasa.




     INGREDIENTE: 1-1,5 kg cartofi violet
                               1 l ulei pentru prajit
                               sare dupa gust

     Cartofii ii curatam de coaja si cu ajutorul unui feliator ii feliem in felii cat mai subtiri si cat mai egale. De preferat este sa folosim cartofi frumosi, fara denivelari. Cartofii mei, fiind cultivati de parinti la tara, nu au fost perfecti, dar cum toti eram incantati de ideea de a pregati chipsuri violet, am trecut peste acest aspect. Daca nu avem cartofi violet, putem folosi tipul de cartofi pe care ii avem in camara.
     Cartofii feliati ii punem intr-o oala cu apa rece si ii clatim de cateva ori. Ulterior ii punem la scurs intr-o strecuratoare.


     Inainte de prajire, ii asezam pe servetele absorbante de hartie si ii stergem de surplusul de apa.


     Prajim feliile de cartofi in uleiul incins. Prajirea chipsurilor trebuie sa se faca rapid, la temperatura ridicata.


     Daca este nevoie cu o paleta ii intoarcem si pe partea cealalta. Cind sunt usor aurii, scoatem chipsurile cu paleta intr-o sita. Presaram cu sare din abundenta si putem servi. Sunt absolut delicioase in compania prietenilor, alaturi de un pahar de bere rece.






          Cu toate ca prajelile nu sunt indicate in vremurile de astazi cind peste tot se vehiculeaza ce este si ce nu este sanatos, cind sunt atatia mesageri care promoveaza principii sanatoase de alimentatie, vreau sa va spun sincer ca intr-adevar in Slovacia nu se consuma cartofi prajiti in cantitati industriale ca si in Romania, ca urmare a acestui aspect, nu simt ca am periclitat sanatatea familiei cu aceasta reteta....explicatiile sunt pentru carcotasii care se ocupa numai cu analiza si educatia celorlalti.
     Acestea fiind spuse, va doresc un weekend placut si inspiratie la gatit!

     Cu prietenie,
     Nico


Nicoleta Grófová

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.