SIROPURI SI BAUTURI

SIROP DE PORTOCALE



     In vara am primit cadou o sticla de sirop de portocale care impreuna cu apa si gheata a fost un deliciu. Asa m-am hotarat sa incerc sa prepar singura acest sirop. Avand in vedere ca a fost un test, am preparat siropul in cantitate mica.




     INGREDIENTE: 1-1,5 kg portocale
                               100 g suc de morcovi
                               1 kg zahar


     Portocalele le curatam de coaja. Coaja portocalelor o putem intrebuinta pentru a pregati decoratiuni de Craciun, avand in vedere ca se apropie Sarbatorile de Iarna. Cu ajutorul storcatorului de fructe vom stoarce tot sucul din fructe, cat sa obtinem 1 kg de suc de portocale. Din acest motiv cantitatea portocalelor variaza de la 1-1,5 kg, unele portocale sunt mai uscate si nu au mult suc, altele sunt mai zemoase si in acest caz vom intrebuinta o cantitate mai mica de fructe.


     Sucul de morcovi l-am obtinut tot cu storcatorul de fructe si l-am intrebuintat pentru a obtine o culoare frumoasa, portocalie, a siropului.


     Intr-o cratita punem sucul de portocale si cel de morcov. La foc mediu aducem la punctul de fierbere. In fotografia de mai jos aveti cele 2 sucuri amestecate inainte de a fi puse la fiert si siropul dupa ce a fost fiert.


     Cand sucurile incep sa fiarba adaugam zaharul. Dupa ce siropul incepe sa clocoteasca mai fierbem inca 10 minute. Inchidem focul si adaugam coaja unei portocale, nu inainte de a o spala si curata bine cu o periuta de bucatarie. Acoperim cu un capac si lasam deoparte siropul pentru 15-20 minute. Daca considerati ca siropul s-a racit, dupa ce scoatem cojile de portocale, puteti da din nou in fiert, in caz contrar il turnam imediat in sticle curate si uscate. Infiletam capacele sticlelor si lasam la racit infasurand sticlele int-o patura groasa. Depozitam sticlele in camara la loc racoros.
     Servim siropul de portocale cu apa minerala sau plata si cuburi de gheata. Puteti adauga si crengute de menta daca doriti. Este o bunatate caruia cu greu ii veti putea rezista.







     Sa aveti spor in toate!
     Cu prietenie, Nico


Nicoleta Grófová

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.