CARNE SI MANCARURI CU CARNE

PIEPT DE PUI CU PIERSICI SI CASCAVAL



     Aceasta friptura de pui la cuptor, cu piersici suculente si cascaval, este absolut delicioasa. Este o combinatie slovaca, avand in vedere ca slovacii consuma langa orez un bol cu compot din fructe. Dupa cum bine stim, orezul constipa, motiv pentru care compotul de fructe ajuta la digestie. Nu va speriati, combinatia poate parea ciudata, dar va garantez o mancare pe cinste. Friptura merge de minune alaturi de orez si este potrivita pentru pranzurile din weekend, alaturi de familie.




     INGREDIENTE: 2 piepti de pui
                               1 compot de piersici
                               8 felii de cascaval
                               condimente dupa gust

     Pe cat este de gustoasa, pe atat se pregateste de usor si rapid.


     Pieptii de pui ii dezosam si ii taiem in doua. Astfel am obtinut din 4 jumatati de piept de pui, 8 fripturi. Fiecare friptura o punem intre folie alimentara si o batem usor. Am batut-o cu partea mai neteda a batatorului de carne (nu cu cea cu zimti). Saram si condimentam dupa gust. Am folosit ca si condimente, piper negru macinat si boia de ardei afumata.


     Intr-o tigaie de teflon punem putin ulei de floarea soarelui si prajim bucatile de carne, la foc iute, pe ambele parti.


     Scoatem carnea pe o farfurie si o dam deoparte.


     Intr-o tava de ceramica asezam bucatile de carne.
     Compotul il desfacem si il scurgem de sirop. Avand in vedere ca avem 8 bucati de carne, avem nevoie de 8 jumatati de piersici pe care le feliem pe latime. Imaginea de mai jos vorbeste de la sine:


     Peste fiecare bucata de carne, asezam jumatatea de piersica feliata astfel incat sa acoperim cu ea friptura in totalitate.


     Peste fiecare bucata de carne asezam feliile de cascaval. Sosul lasat de la prajire il punem in tava impreuna cu 150 ml compot de piersici.


     Dam tava in cuptorul incins la 200°C pana cand cascavalul se inmoaie si se rumeneste usor. Servim cu orez sau cu cartofi la cuptor.






     Sa aveti pofta prieteni,
     Nico





Nicoleta Grófová

2 comentarii :

  1. Asa este...mancare tipic slovaca, dar si ceheasca. Si nu neaparat fructa trebuie sa fie piersica...orice: caisa, felii de mar,de para...In familia mea se manaca asa ceva destul de frecvent.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu va pot contrazice pentru ca nu cunosc obiceiurile cehilor atata timp cat traiesc in Slovacia. L-am intrebat pe sotul meu daca se consuma aici si celelalte fructe specificate de dvs. Mi-a raspuns ca mama lui folosea numai piersici si ca in nici un restaurant nu a intalnit celelalte combinatii. Nu ca contrazic, dar de ce am auzit, vazut, mancat....despre asta scriu. Numai bine!

      Ștergere

Un produs Blogger.