CONCURSURI SI COLABORARI

BUCATAR REAL SI VASELE PYROFLAM

    
     De sloganul "Real,- fara egal!" cred ca toata lumea a auzit. Nu este probabil o noutate pentru voi; toti stim si cunoastem Hypermarket-urile Real.
     De la aparitia lor in Romania in martie 2006 au facut fericiti milioane de romani. Gasim tot ce ne trebuie pentru nevoile cotidiene intr-un singur magazin ce dispune de o gama larga de produse, sortimente variate orientate catre familie; si binenteles ne ofera calitate la preturi accesibile. Daca am vrea sa definim Real, am putea spune ca aceastea sunt cele trei mari caracteristici: calitate, familie si preturi accesibile.
     Dar o sa ma intrebati unde este noutatea?  Noutatea vine de la gama de produse Pyroflam® pe care o gasim numai la Real. In acest moment este in plina desfaurare o campanie de care ar trebui sa profitati:

     "Acumuleaza puncte bonus si lipeste-le pe talonul promotional. Cand ai acumulat 10 puncte bonus poti cumpara oricare vas de gatit Pyroflam® cu 50% discount! Punctele bonus se acorda in perioada 16.02 - 20.06.2012, iar produsele cu discount se pot achizitiona pana la 04.07.2012."


     Ei bine, un astfel de vas mi-as dori si eu. Este din vitroceramica cu capac de borosilicat, tolerand fluctuatii de temperatura de pina la 450 C si garantate 25 de ani. Ce altceva mai bun mi-as putea dori?  De aceea m-am gandit sa ma inscriu in cadrul competitiei "Bucatar real,-". Cum vasele Pyroflam® se preteaza foarte bine pentru pregatirea retetelor marocane de tagine, si cum eu am facut o pasiune mai noua pentru bucataria marocana, m-am gandit sa va prezint o reteta pe care am pregatit-o de nenumarate ori, dar careia niciodata nu i-a venit randul de a fi postata in detaliu pe blog. Poate cu putin noroc o sa o aduc in atentia dumneavoastra in vasul Pyroflam® de la Real.


TAGINE DE VITEL CU CARTOFI SI MASLINE NEGRE

     Pentru pregatirea ei avem nevoie de:  
                                                                   500 gr carne de vitel (sau de vita daca nu gasim vitel)
                                                                   4 cartofi mari
                                                                   200 gr masline negre
                                                                   1  ceapa rosie mare
                                                                   2-3 graunti de usturoi
                                                                   1 lamaie murata
                                                                   1/2 ceasca de ulei de masline
                                                                   1 l apa
                                                                   sare si piper negru dupa gust 
                                                                   condimente: 
                                                                                      1 lingura curcuma 
                                                                                      1 lingurita ghimbir macinat
                                                                                      1 lingura patrunjel verde tocat marunt 
   
     Instructiuni de preparare: 
     Cartofii  se curata si ii taiem in forma de semiluna.
     Ceapa o curatam si o taiem solzisori.
     Carnea de vitel o spalam si o taiem cubulete nu foarte mari.
     Usturoiul il taiem cubulete.
     Intr-un vas termorezistent Pyroflam punem uleiul de masline si cind s-a incins adaugam carnea si ceapa solzisori. Innabusim pina cand carnea si ceapa devin aurii. Adaugam usturoiul, piper negru, curcuma si ghimbir. Punem apa, potrivim se sare si lasam sa fiarba la foc mic pina cand carnea incepe sa se inmoaie. Dupa 30-40 minute in functie de calitatea carnii adaugam cartofii, lamaia murata taiata felii cu sau fara coaja (am facut reteta si cu coaja de lamaie taiata bucatele mici si adaugata sosului). Coaja de lamaie o puteti adauga in functie de cum preferati mancarurile: mai aromate sau nu; dar cind am adaugat coaja de lamaie cubulete acest tip de mancare a fost mult mai gustos. Daca este nevoie mai adaugam apa, acoperim si lasam la fiert pina se inmoaie si cartofii.
     Cind sunt cartofii fierti adaugam maslinele negri fara samburi si inchidem focul.
     Servim tagine impreuna cu cous-cous.

     !!!Aceast tip de mancare este delicioasa cu sos, de aceea va recomand sa nu o "secati" prea tare; sosul va da o savoare deosebita in combinatie cu cous-cous-ul cu care o vom servi.

     Pregatirea cous-cous-ului: Se pune cous-cous intr-un castron si se toarna apa fiarta sa il acopere, cu un deget mai mult. Adaugam sare si ulei de masline dupa gust. Pentru gurmanzi, putem adauga seminte de pin si menta proaspata toacata marunt.

     Recomandare: Evident ca dupa innabusirea carnii si adaugarea cartofilor putem pregati aceasta mancare si la cuptor. Acest lucru este posibil numai cu vasele Pyroflam care pot fi folosite atat pe flacara aragazului cat si la cuptor. Deci, am dreptate nu-i asa? Calitatea cu siguranta primeaza la Real.

     Pofta buna!

     PS: Si ca sa va fac pofta va arat doua fotografii: una de la prima pregatire a acestei retete, cat si una in varianta moderna, ambele realizate cu masline verzi. Toate cele bune!


Nicoleta Grófová

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.