Bun gasit prieteni!
Am cam tras chiulul de pe aici, dar fiind cald afara iesim mai des in natura. Seara imi ramane timp sa mai fac cate ceva pe aici, dar de cele mai multe ori adorm pe linga calculator. Nu radeti, mi se intampla. De multe ori, ma asez si in secunda doi incep sa picotez. Am inceput sa cred ca are ceva calculatorul meu. Glumesc, dar chiar asa sta situatia. Sa revenim la oile noastre.
Aceasta reteta de risotto am pregatit-o la prinz intr-o zi pe vremea concursului Delimano si acum, cu intarziere o prezint si pe blog.
INGREDIENTE: 400 g piept de pui
4 linguri ulei
1 ceapa
1 cana orez
2 cani de apa pentru prepararea orezului
1 broccoli
2 morcovi
sare si piper alb dupa gust
Morcovii ii curatam si ii taiem cubulete. Broccoli se spala si se desface buchetele mici.
Intr-o cratita in care vom pregati risotto punem doua linguri de ulei. Cind acesta s-a incins vom adauga ceapa taiata cubulete pe care o vom cali pana devine aurie. Adaugam pieptul de pui taiat cubulete mici si calim impreuna cu ceapa.
Vom pune apa cat sa acopere carnea si vom lasam sa fiarba pana ce aceasta se evapora.
In alta cratita punem cele 2 linguri de ulei ramase si cand uleiul este incins adaugam orezul spalat. Cind orezul devine sticlos vom adauga legumele si le vom cali impreuna cu orezul.
Dupa ce carnea s-a innabusit si inmuiat vom adauga orezul si legumele. Turnam doua cani de apa, acoperim si dam la cuptor pentru 30 de minute.
Servim fierbinte si putem presara cu cascaval ras sau parmezan.
Pofta buna!
Nico
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu