Dupa cum stiti din postarea anterioara, acum vreau, nu vreau, macar din bun simt pentru tot efortul celor de la Delimano Romania si pentru faptul ca am ramas printre finalisti, trebuie sa gatesc ceva mai des. Asa s-a intamplat in cazul retetei de fata prin care am incercat sa raspund la provocarea primei saptamani din etapa a patra de concurs: specialitatea casei.
Ce altceva puteam sa aleg cind aceste paste sunt la noi pe masa in fiecare saptamana?, la doua saptamani in cel mai rau caz. Asta in cazul in care ne hotaram sa le facem astazi si din diverse motive amanam si mancam in oras. Daca ati observat am spus "hotaram", asta pentru ca de fapt sunt specialitatea sotului. Cind ne-am casatorit erau felul principal cu care se falea si care a ramas si astazi in sarcina sa. Eu sunt de fiecare data ajutor de bucatar, dar in cazul de fata rolurile s-au inversat; lucru de care va veti convinge si din filmulet. Sa vedem reteta.
INGREDIENTE: 400 gr paste farfale
120 gr ton bucati in ulei (exclus maruntit)
240 gr rosii decojite cuburi in suc de rosii
oregano proaspat si uscat, piper negru dupa gust
condimente pentru paste
20-25 ml ulei de masline
2-3 buc. catei de usturoi
130 gr masline negre fara samburi
100 gr parmezan ras
1 ceapa taiata cubulete
Pregatirea sosului: Intr-un wok adaugam uleiul de masline si cind este incins punem ceapa pe care o calim pina devine aurie. Se adauga rosiile, usturoiul zdrobit si tonul. Presaram cu condimentele pentru paste, piper negru macinat si oregano. Adaugam sare dupa gust. Dupa 5-10 minute de fierbere adaugam maslinele taiate felii, potrivim de sare daca este nevoie si astfel sosul este gata.
Pregatirea pastelor: Le fierbem intr-o oala cu apa si sare in care am adaugat putin ulei de masline. Pastele se pun cind apa clocoteste si se fierb 9-10 minute daca le dorim al dente. In general timpul de fierbere este specificat pe ambalajul pastelor. Dupa timpul de fierbere rasturnam pastele intr-o sita, le stropim cu ulei de masline sa nu se lipeasca si le rasturnam peste sosul de rosii.
Amestecam si putem servi.
Pastele le presaram cu parmezan ras la servire si decoram cu un varf de oregano.
Pofta buna!
Nico
1 ceapa taiata cubulete
Pregatirea sosului: Intr-un wok adaugam uleiul de masline si cind este incins punem ceapa pe care o calim pina devine aurie. Se adauga rosiile, usturoiul zdrobit si tonul. Presaram cu condimentele pentru paste, piper negru macinat si oregano. Adaugam sare dupa gust. Dupa 5-10 minute de fierbere adaugam maslinele taiate felii, potrivim de sare daca este nevoie si astfel sosul este gata.
Pregatirea pastelor: Le fierbem intr-o oala cu apa si sare in care am adaugat putin ulei de masline. Pastele se pun cind apa clocoteste si se fierb 9-10 minute daca le dorim al dente. In general timpul de fierbere este specificat pe ambalajul pastelor. Dupa timpul de fierbere rasturnam pastele intr-o sita, le stropim cu ulei de masline sa nu se lipeasca si le rasturnam peste sosul de rosii.
Amestecam si putem servi.
Pastele le presaram cu parmezan ras la servire si decoram cu un varf de oregano.
Pofta buna!
Nico
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu