ALTE DESERTURI

TARTA CU PERE SI CIOCOLATA



     Salutare!!!

     Si pentru ca tot sunt in urma cu postarile, am zis sa va aduc astazi in atentie o tarta delicioasa cu pere si muulta ciocolata. Reteta, dupa data fotografiei este din noiembrie 2011, asta ca sa vedeti cat de inceata sunt..hihi.  
TARTA CU PERE SI CIOCOLATA

     INGREDIENTE: 120 gr faina
                                  1 praf de sare
                                  3 linguri de cacao
                                  75 gr zahar
                                  120 gr unt
                                  1 lingura zeama de lamaie
                                  100 gr ciocolata amara
                                  125 ml smantana pentru frisca
                                  1 ou
                                  2 galbenusuri
                                  4 pere


     Mai intai pregatim aluatul de tarta. Intr-un castron punem faina, un praf de sare, cacaoa, 50 gr de zahar, untul si un galbenus de ou amestecat cu zeama de lamaie. Framantam un aluat pe care il infoliem si il lasam la rece pentru 30 de minute.


     In acest timp radem ciocolata si o punem deoparte. Pregatim si perele pe acre le ataiem pe jumatate, le scoatem samburii si apoi crestam pe lungime fiecare para, dar in asa fel incat sa nu se desfaca felii.


     In alt castron amestecam smantina cu cel de al doilea galbenus si cu oul intreg. Amestecam bine si dam deoparte.




     Aluatul il intindem si il asezam in tava speciala pentru tarta. Presaram ciocolata rasa si asezam jumatatile de pere ca in imagine.


     Adaugam amestecul de smantina si oua, presaram cu diferenta de zahar ramasa (25 gr) si bagam tava in cuptorul incins la 180°C pentru 40-50 minute.


     Cind este rumenita frumos si timpul de coacere a expirat, scaotem tarta din cuptor si lasam sa se raceasca. Apoi putem servi.
     Fotografie cu feliuta de tarta nu am apucat sa fac. Pe viitor (adica in aceasta toamna cind voi avea pere "din cultura proprie") o sa actualizez reteta cu sectiunea promisa.




     Este o tarta foarte buna, calda are un gust oarecum ciudat, dar rece este absolut fantastica. O tarta pentru gusturile rafinate ale unui gurmand.


     Pofta buna va doreste,
     Nico



Nicoleta Grófová

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.