CARNE SI MANCARURI CU CARNE

PIEPT DE PUI IN SOS ALB SI GARNITURA DE OREZ



     O reteta delicioasa cu piept de pui imbracat in sos alb cu parmezan si curry. O reteta pe care de fiecare data o mananc cu atata pofta de parca ar fi prima data cind o fac.
Reteta este fotografiata din timpul concursului Delimano, de aceea unii dintre dvs. poate o cunoasteti deja.

     INGREDIENTE: 1 piept de pui marisor (aprox. 500 g)
                                2 cepe potrivite
                                500 ml smatina pentru gatit
                                2 lingurite curry
                                2 buc. galbenusuri
                                20 ml ulei
                                piper negru si sare dupa gust
                                30 gr parmezan ras

                                Pentru garnitura de orez: 1 cana orez
                                                                          2 cani de apa
                                                                          1 ceapa mica
                                                                          un varf vegeta
                                                                          sare si piper negru dupa gust
                                                                          2 linguri ulei

     Pregatirea pieptului de pui: Pieptul de pui il dezosam si curatam carnea de pielite si grasime. Dupa curatare taiem carnea cubulete si o saram.


     Intr-o tigaie wok adaugam uleiul si cind acesta este incins vom adauga ceapa taiata cubulete pe care o calim usor. Adaugam si carnea si calim la foc mare pina cind toate bucatile de carne isi schimba culoarea. In continuare vom adauga apa cat sa le acopere, curry, piper negru si sare dupa gust.



     Lasam sa fiarba la foc mic, innabusindu-se acoperit. Din cind in cind gustam carnea. Cind aceasta este fiarta,


     vom adauga smantina amestecata cu galbenusurile si parmezanul ras. Amestecam si la primul clocot inchidem focul.


     Servim impreuna cu garnitura de orez.

     Prepararea orezului: Intr-o cratita punem uleiul si cind acesta este incins adaugam orezul spalat si bine scurs de apa. Calim orezul in ulei pina cind acesta devine sticlos. In continuare adaugam apa, ceapa taiata pe jumatate, un varf de vegeta, sare si piper dupa gust.


     Acoperim cu un capac si bagam cratita in cuptorul incins la 200°C pentru o jumatate de ora.


     Servim fierbinte impreuna cu carnea de pui.


     Ceapa si morcovii din fotografii au fost adaugate pentru decor, dar va pot spune ca si aceasta combinatie este perfecta.

     Pofta buna,
     Nico


Nicoleta Grófová

3 comentarii :

  1. Waw cat de bine arataaaaaaa !
    Si sunt sigura ca si gustul este pe masura...
    Te tzuc cu drag Nico!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi Sidy, chiar este mancarea mea preferata...o ador de-a dreptul. Te pup si eu, nico

      Ștergere
  2. Foarte bun! Una dintre retele mele preferate

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.