DULCETURI SI COMPOTURI

NECTARINE IN SIROP CARAMEL



     A trecut de mult sezonul compoturilor si al dulceturilor, dar intentionat am lasat aceasta reteta mai la urma: am vrut sa vad cum se comporta compotul in timp si de aceea postez abia acum reteta.




     Nectarinele in sirop caramel m-au uimit oarecum... pentru ca mie gustul acestui compot mi se pare ca seamana de fapt cu cel al compotului de pere. Indiferent de parerea mea, acest compot este foarte bun si merita incercat.

     INGREDIENTE: 1,2 kg nectarine curatate de coaja si samburi
                                 4 varfuri de cutit de Conservant Dr. Oetker
                                 4 linguri rom
                                 250 g zahar (pentru caramelizare)
                                 900 ml apa
                                 250 g zahar

     Nectarinele se taie in bucati mici si se repartizeaza in borcane. In fiecare borcan se adauga un varf de cutit de conservant si o lingura de rom.
     250 g de zahar se pun intr-o oala, se lasa la foc mic si se amesteca continuu pana se caramelizeaza. Se adauga cu grija apa si restul de 250 g de zahar. Se amesteca si se fierbe compozitia pana se topeste tot zaharul. Siropul astfel preparat se toarna peste nectarine.
     Borcanele se infileteaza, se scutura bine si se aseaza intr-o tava de cuptor in care s-a turnat apa fierbinte pana la inaltimea de 2 cm.
     Se introduce tava cu borcanele in cuptor si se mentine timp de 50 minute la temperatura de 95 °C.



     Sa aveti pofta,
     Nico



Nicoleta Grófová

2 comentarii :

Un produs Blogger.