Bun gasit,
Cu toate ca sarbatorile bat la usa, fiind in urma cu postarile, astazi va aduc in discutie o reteta de placinta cu dovleac pe care o facea fosta mea soacra. Este o reteta simpla. Aluatul nu contine zahar, de aceea va recomand sa pregatiti umplutura mai dulce decat de obicei, in acest fel se va compensa lipsa zaharului din aluat.
INGREDIENTE: ALUAT: 1 cana apa calduta
½ cana ulei
1 ou
drojdie cat o nuca
un varf cutit sare
4 cani faina
UMPLUTURA: 1 kg de dovleac ras
200 g zahar
1 lingurita scortisoara
2 linguri ulei
Pregatirea umpluturii: Dovleacul il curatam de coaja si il radem pe razatoarea cea mare. Se caleste dovleacul la foc mic cu 2 linguri ulei. Adaugam zaharul si scortisoara la final. Amestecam sa se topeasca zaharul, lasam sa clocoteasca de cateva ori si astfel umplutura este gata.
Pregatirea aluatului: Intr-un castron punem faina si praful de sare. Facem o adancitura in mijloc si turnam apa calduta, uleiul, oul si drojdia frecata cu o lingurita de zahar. Adaugam esente dupa gust si framantam aluatul pana incorporom toata faina. Aluatul rezultat este destul de elastic si se lucreaza foarte usor. Impartim aluatul in 2 parti egale si il intindem cu ajutorul sucitorului de dimensiunea tavii in care vom coace placinta.
Prima foaie o asezam in tava unsa cu unt. Intindem cu grija umplutura in strat egal. Asezam a doua foaie de aluat si dam tava in cuptorul incins la 180°C pana se rumeneste pe deasupra. Daca doriti puteti sa faceti si textul cu scobitoarea sa fiti sigure ca placinta este coapta si in interior.
Taiem prajitura cubulete si servim cu zahar pudra din belsug.
O alta reteta de placinta cu dovleac se afla si AICI.
Pofta buna!
Nico
PS: Fotografii pe etape de preparare nu am mai reusit sa fac, dar cred ca fiecare dintre voi se va descurca, reteta este foarte usoara si gustoasa.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu