Astazi de Sf. Nicolae va aduc in dar o prajitura foarte gustoasa: Kinder pingui. Va servesc cu ea si va poftesc sa o degustati virtual. Totodata, urez "La multi ani!" tuturor Nicoletelor si Nicolailor, sa fiti sanatosi si sa traiti bine. Toate cele bune va doresc din toata inima!
Varianta incercata de mine a prajiturii Kinder Pingui este preluata de la o colega de servici, unguroaica la origine, deci as putea sa spun ca este varianta ungureasca a acesteia, avand in vedere ca pe saiturile noastre am gasit aceasta prajitura sub alta forma.
INGREDIENTE: Blat: 6 oua
180 g zahar
250 g faina
1 praf de copt
3 linguri cacao
4 linguri ulei
Crema: 2 plicuri de praf de budinca cu gust de vanilie
600 ml lapte
1 borcan Nutella (380 g)
150 g unt
2 pachete de biscuiti
300 ml lapte
rom dupa gust
600 ml smantana
Pregatirea blatului: Ouale le frecam spuma cu zaharul pana isi schimba culoarea si isi maresc volumul. Adaugam uleiul, praful de copt, cacaua si omogenizam.
Presaram in ploaie faina, iar compozitia obtinuta o turnam in tava tapetata cu hartie de copt. Am folosit o tava de dimensiuni aprox 35x25 cm.
Coacem blatul in cuptorul incins la 180°C pana trece testul cu scobitoarea si il lasam la racit pe un gratar.
Pregatirea cremei: Pregatim budinca folosind praful din cele 2 plicuri de budinca si intreaga cantitate de lapte specificata in reteta. Dupa ce budinca este gata va recomand sa o amestecati pana la racire pentru a nu prinde crusta la suprafata. Cind budinca s-a racit, adaugam untul moale si nutella. Mixam pana obtinem o crema omogena si pufoasa.
Asamblarea prajiturii: Intr-o tava decopt sau pe un platou lat, asezam blatul. Pe intreaga suprafata a acestuia intindem jumatate din cantitatea de crema.
Intr-un castron punem cele 300 ml de lapte si daugam rom dupa gust. Biscuitii ii inmuiem in laptele din castron, astfel incat sa nu fie foarte moi. Eu i-am bagat in lapte si scos imediat; apoi i-am pus pe o farfurie sa absoarba bine laptele si abia apoi i-am asezat peste crema. Biscutii se vor inmuia oricum, ei absorbind putin din umiditatea cremei.
Dupa ce am asezat un strat de biscuiti trecuti rapid prin lapte, adaugam si cealalta jumatate de crema. Intindem uniform.
Din smantana rece si zahar pudra dupa gust pregatim frisca pe care o intindem pe toata suprafata prajiturii.
Dam prajitura la rece pana a doua zi cind o putem taia si servi. O servim presarata cu ciocolata rasa.
Sa aveti o zi minunata cu multe bucurii!
Nico
O prajitura delicioasa!
RăspundețiȘtergereSarutmana Roxi. Noua chiar ne-a placut foarte mult, mai ales ca o degustasem la servici si de aceea am facut-o imediat. Toate cele bune, Nico
RăspundețiȘtergereBună. Cum faceți frisca din smantana?
ȘtergereBuna Mihaela. Asa cum am notat in reteta, din smantana rece si zahar pudra dupa gust. Pun smantana intr-un castron, adaug zahar pudra dupa gust si bat la viteza medie pana cand obtin frisca. Mare atentie sa nu o bateti prea mult, caz in care se va taia. Un An Nou fericit iti doresc, Nico
Ștergere