APERITIVE SI SALATE

RULADA APERITIV "FRENCH TOAST"



     Micul dejun este masa foarte importanta a zilei, motiv pentru care familia noastra are deja traditii si obiceiuri: in fiecare sambata si duminica dimineata, la micul dejun, sotul si copii pregatesc suc natural din fructe si legume proaspete; untul, sunca si cascavalul sunt baza fiecarui mic dejun, insotite de legume proaspete precum castraveti, ridichi de primavara, rosii si ardei. Feliile de paine prajita, aurii si crocante completeaza acest rasfat. Avem si un obicei nesanatos: consumul de crenwusti...stiu, sunt facuti chiar si cu hartie igienica...asa am auzit, dar cu toate acestea la noi pe piata se vand cremwusti afumati asa buni ca eu una CHIAR nu le pot rezista.
     Revenind la micul dejun, pentru noi mesele de sambata si duminica in familie sunt sfante. Asa se face ca, din dorinta de divertisment, in locul micului dejun clasic pregatesc si aceasta rulada aperitiv pe care am intitulat-o "FRENCH TOAST" dupa numele painii feliate care am vazut ca se vinde in Romania. Contine absolut aproape toate ingredientele unui mic dejun clasic si este foarte aspectuoasa si la fel de gustoasa. Va invit sa urmariti reteta:

     INGREDIENTE: 12 bucati felii de paine FRENCH TOAST
                                450-500 g sunca de curcan feliata subtire
                                150 g unt
                                200 g branza topita
                                3-4 graunti de usturoi
                                1 ardei gras rosu sau galben
                                1 rosie
                                150 g branza cu mucegai albastru
                                2-3 linguri smantana
                                fire de chives
                                sare si piper negru dupa gust

     Fiecare felie de paine o curatam de coaja. Cu ajutorul cutitului taiem 0,5 cm din fiecare parte laterala a fiecareii felii. Aceste bucati de paine le taiem cubulete si ne vor servi ca si ingredient in prepararea umpluturii.
     Ardeiul se spala, se curata de seminte si se taie cubulete mici.
     Rosia se curata de seminte si vegetatii si o taiem cubulete.
     Usturoiul se piseaza bine pana are consistenta unei paste.
     Intr-un castron amestecam 100 g branza topita cu 75 g unt sau margarina Rama. Adaugam usturoiul pisat si omogenizam. Cu aceasta pasta vom unge feliile de paine.




     In alt castron amestecam cubuletele de paine, rosia, ardeiul si branza cu mucegai data pe razatoarea mare. Adaugam untul si branza topita ramasa, precum si fire de chives tocate marunt. De aceasta data mi-a fost imposibil sa gasesc in supermaket chives si de aceea nu am folosit. Amestecam usor astfel incat sa avem o pasta omogena pe care o saram si piperam dupa gust. Daca este prea uscata si nu se leaga adaugam 2-3 linguri de smantana. Smantana va recomand sa o adaugati treptat pentru a nu obtine la final o umplutura foarte moale. In acest caz rulada nu va putea fi feliata frumos.
     Pe un prosop de bucatarie asezam o bucata de folie alimentara. Pe folie asezam feliile de sunca intr-un singur strat. Le ungem cu amestecul cu usturoi. Asezam un strat de felii de paine; pe lungime am folosit 4 felii de paine asezate una langa alta, pe latime 3 felii. Dvs. procedati cum doriti, ideea este sa asezati sunca pe dimensiunea aproximativa a suprafetei ce va fi acoperita de feliile de paine.
     Feliile de paine le ungem cu amestecul cu usturoi si le acoperim cu un alt strat de sunca. Peste acest ultim strat de sunca intindem in mod egal umplutura.
     Cu ajutorul prosopului si al foliei rulam cat mai strans rulada. Trebuie sa procedam cu atentie pentru a nu se deplasa feliile de paine in cadrul acestui proces. Incercam sa ii dam o forma cat mai rotunda si mai frumoasa si dam rulada la rece pana a doua.
     Inainte de servire ungem rulada pe partea superioara cu branza topita sau cu branza topita si unt amestecate pana se omogenizeaza. Pe razatoarea mare am ras ridichi de primavara si le-am presarat peste crema de branza topita si unt. Binenteles ca modalitatile de decorare sunt multiple, daca aveti si alte idei nu va temeti sa le puneti in practica. Rezultatul va fi cu siguranta delicios.
     Taiem rulada si o servim cu pofta.




     Pofta buna va doreste,
     Nico


Nicoleta Grófová

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.