Bun gasit!
Astazi vin cu o reteta noua de cornulete cu nuca. Reteta o am de la o foarte buna gospodina, o prietena draga. Sunt absolut delicioase, de aceea nu am avut liniste pana nu le-am facut si eu. Au gust intens de nuca si bezea, sunt minunate.
INGREDIENTE: Aluat: 500 g faina
1 pachet unt sau margarina
200 g smantana
3 galbenusuri
1 ou intreg
unt topit pentru uns ulterior aluatul
zahar pudra pentru pudrat
Umplutura: 300 g zahar
300 g nuci macinate
3 albusuri
coaja razuita de la o lamaie
esenta de rom
Intr-un castron cernem faina si adaugam pe rand celelalte ingrediente: untul sau margarina, smantana, galbenusurile si oul intreg. Framantam un aluat moale pe care il impartim in 4 parti.
Intindem din fiecare bucata de aluat cate o foaie subtire pe care o ungem cu unt topit si o presaram cu faina. Rulam strans, impachetam in folie alimentara si lasam sa se odihneasca la rece pentru o ora.
In timpul in care lasam aluatul al odihnit, pregatim umplutura. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si ulterior adaugam zaharul, treptat. Cind obtinem o bezea neteda si lucioasa, adaugam nuca macinata, coaja rasa de lamaie si romul.
Ulterior, fiecare rulou il intindem cu sucitorul in directia in care am rulat initial. Taiem aluatul in doua si il ungem cu umplutura pe toata latimea aluatului, astfel incat o bucatica de aluat de aproximativ 1-1,5 cm sa ramana neunsa. Sper sa fotografia arata mai bine ceea ce vreau sa spun.
Rulam aluatul strans incepand de la partea cu umplutura. Cu ajutorul unei ate am taiat rulouri micute pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Aluatul fiind destul de moale, umplutura la fel, daca le taiem cu ajutorul cutitului, la presare riscam sa iasa toata umplutura afara. De aceea metoda cu ata mi s-a parut ideala.
Inainte de a introduce tava in cuptorul incins la 170°C am presat usor cu mana fiecare rulou. Le coacem pana cand sunt usor aurii.
Dupa ce se racesc, tavalim cornuletele prin zahar pudra si le depozitam in doze de platic sau metal. Sunt extrem de bune, aromate si crocante.
Spor in toate!
Nico
Multumesc pentru reteta, chiar aveam nevoie acum ca vin sarbatorile si suntem nevoiti sa ramanem in casa, am ce sa gatesc !
RăspundețiȘtergereMulțumesc mult pentru rețetă, de foarte mult timp o caut. Sunt foarte bune.
RăspundețiȘtergere