ALTE DESERTURI

CORNULETE CU NUCA



     Bun gasit!

     Astazi vin cu o reteta noua de cornulete cu nuca. Reteta o am de la o foarte buna gospodina, o prietena draga. Sunt absolut delicioase, de aceea nu am avut liniste pana nu le-am facut si eu. Au gust intens de nuca si bezea, sunt minunate.

     INGREDIENTE: Aluat: 500 g faina
                                         1 pachet unt sau margarina
                                         200 g smantana
                                         3 galbenusuri
                                         1 ou intreg
                                         unt topit pentru uns ulterior aluatul
                                         zahar pudra pentru pudrat

                               Umplutura: 300 g zahar
                                                 300 g nuci macinate
                                                 3 albusuri
                                                 coaja razuita de la o lamaie
                                                 esenta de rom

     Intr-un castron cernem faina si adaugam pe rand celelalte ingrediente: untul sau margarina, smantana, galbenusurile si oul intreg. Framantam un aluat moale pe care il impartim in 4 parti.


     Intindem din fiecare bucata de aluat cate o foaie subtire pe care o ungem cu unt topit si o presaram cu faina. Rulam strans, impachetam in folie alimentara si lasam sa se odihneasca la rece pentru o ora.


     In timpul in care lasam aluatul al odihnit, pregatim umplutura. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si ulterior adaugam zaharul, treptat. Cind obtinem o bezea neteda si lucioasa, adaugam nuca macinata, coaja rasa de lamaie si romul.




     Ulterior, fiecare rulou il intindem cu sucitorul in directia in care am rulat initial. Taiem aluatul in doua si il ungem cu umplutura pe toata latimea aluatului, astfel incat o bucatica de aluat de aproximativ 1-1,5 cm sa ramana neunsa. Sper sa fotografia arata mai bine ceea ce vreau sa spun.


     Rulam aluatul strans incepand de la partea cu umplutura. Cu ajutorul unei ate am taiat rulouri micute pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Aluatul fiind destul de moale, umplutura la fel, daca le taiem cu ajutorul cutitului, la presare riscam sa iasa toata umplutura afara. De aceea metoda cu ata mi s-a parut ideala.


     Inainte de a introduce tava in cuptorul incins la 170°C am presat usor cu mana fiecare rulou. Le coacem pana cand sunt usor aurii.


     Dupa ce se racesc, tavalim cornuletele prin zahar pudra si le depozitam in doze de platic sau metal. Sunt extrem de bune, aromate si crocante.











     Spor in toate!
     Nico


Nicoleta Grófová

2 comentarii :

  1. Multumesc pentru reteta, chiar aveam nevoie acum ca vin sarbatorile si suntem nevoiti sa ramanem in casa, am ce sa gatesc !

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulțumesc mult pentru rețetă, de foarte mult timp o caut. Sunt foarte bune.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.